De torentjes van Tielt

De kogel is door de kerk, het centrum van Tielt ondergaat nog maar eens een metamorfose. Tielt-Winge gaat na de Vlooybergtoren, nu ook bekend worden dankzij zijn woontorens in het centrum.

Het gemeentebestuur besliste namelijk dat er in het centrum van Tielt appartementsblokken van 4 verdiepingen worden toegelaten, maar dan mogen ze max. 18m breed zijn.

Hoe deze torentjes kaderen in het veel gehoorde “verdichten” en “bewaren van het plattelandskarakter” is voor SAMEN raadsel. Op onze vraag hierover op de gemeenteraad was het veelzeggende antwoord van Schepen Raf Alaerts (CD&V): “We kiezen hiervoor omdat we anders zondigen tegen het beleidsplan”. Misschien is het ook een optie om je fouten toegeven en het beleidsplan aanpassen?

In dit dossier werd er gekozen om cavalier seul te spelen. Geen enkele adviesraad werd betrokken, er was geen participatiemogelijkheid voor de inwoners, nee het wordt door de coalitie “doorgedrukt”. Zelfs de eigenaars van de gronden daar werden niet betrokken bij deze plannen. Het is een eenzijdige beleidskeuze van CD&V en OpenVld om de skyline van Tielt grondig te veranderen.

SAMEN is dan ook resoluut tegen deze centrumschets. Net als we al vermeldden in ons verkiezingsprogramma, is voor SAMEN appartementsbouw (3 verdiepingen) enkel mogelijk langs de as door Tielt (Rillaarseweg – gemeentehuis – tot Dorpsstraat), met de nodige aandacht voor open ruimte, groen en het landelijke karakter.

Maar bovenal willen wij een duidelijke visie met inspraak van de adviesraden en inwoners, die duidelijkheid verschaft voor zowel eigenaars, als inwoners over hoe we wonen gaan aanpakken in Tielt-Winge.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *