LED Scherm in Tielt-Winge

Afgelopen gemeenteraad werd er beslist om een LED (reclame) bord van 120 inch te plaatsen voor GC De Maere. Er wordt gekozen voor een concessieovereenkomst, zodat dit de gemeente niets kost, nee in tegendeel nog geld opbrengt.

50% van de zendtijd zal ter beschikking staan voor publieke boodschappen (gemeente, verenigingen,…) en 50% voor private reclame boodschappen, waarbij Tielt-Wingse handelaars voorrang krijgen.

Klinkt goed?, maar toch hebben we met SAMEN ons onthouden op dit punt. Niet omdat we tegen zo een LED bord zijn, wel omdat we vinden dat dit te weinig ten goede komt aan de verenigingen van Tielt-Winge en eerder een manier is om de kas te spijzen.

* Er komt enkel een bord aan de Maere in Sint-Joris-Winge, niet in de andere deelgemeentes. Verenigingen zullen dus nog steeds de huidige borden moeten blijven maken, willen ze ook in de andere deelgemeentes reclame voor hun activiteit maken.

* Is zo een groot LED Scherm (120 inch = 2,44 x 1,83m) wel wat Tielt-Winge nodig heeft. Zijn meerdere kleinere schermen niet eerder wat we zoeken? Zo een groot LED scherm zou wel interessant zijn moest het live stream ondersteunen en het op die manier nog ingezet kunnen worden voor live uitzendingen van sportevents ofzo. Maar hier is niet voor gekozen, want Live Stream over een 4G verbinding is niet direct mogelijk enerzijds en anderzijds is de ligging ook niet daarvoor geschikt.

* Is het plaatsen van dit bord in een concessie voor 10 jaar aan GC De Maere, met de plannen voor de Maere, die eerder bekend werden gemaakt, in het achterhoofd wel aan te raden. Kan het bord daar wel 10 jaar blijven staan?

Kortom, veel vragen en wat ons betreft is er voor deze concessie te weinig rekening gehouden met de noden van Tielt-Winge en zijn verenigingen.

Share