Slui(p)weg

In deze corona tijden stellen we vast dat heel wat fietsers en wandelaars nog steeds de weg vinden naar onze prachtige gemeente.

We stellen het dan ook op prijs dat er constant ingezet wordt op het onderhouden en opsmukken van onze vele prachtige trage wegen.

Zo mag van ons de “uitgezonderd plaatselijk verkeer” die omwille van de corona maatregelen aan de toegangsweg naar de Vlooybergtoren gezet is, daar gerust permanent gezet worden. Fietsers en voetgangers moeten in deze trage wegen voorrang hebben op gemotoriseerd verkeer.

Maar de herstellingswerken aan oa de Sluiweg (verbinding tussen Houwaart en Tielt-Winge) en de Bensbergstraat/Gemperstraat, lijken niet helemaal in deze strategie te passen.

Steve Cleynen

De putten zijn opgevuld met wat losse kiezel, wat het voor veel fietsers en zeker voor gezinnen met jonge kinderen moeilijk fietsen maakt. Ik sta 100% achter het trage wegen beleid en het onderhouden van deze wegen, maar hier lijkt het erop dat de herstelling eerder voor gemotoriseerd verkeer is bedoeld en niet met de trage weggebruiker in het achterhoofd

Fons Lemmens

We vragen al vele jaren dat de gemeente werk maakt van het plaatsen van traktorsluizen, zodat deze wegen enkel toegankelijk zijn voor fietsers, wandelaars en landbouwers. Zeker met de aankomende werken op de Rillaarsebaan lijkt ons dit aangewezen om te vermijden dat de Sluiweg en de Waterhofstraat als sluipweg gaat gebruikt worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *