sp.a redt de begroting 2019

Gisteren stond de laatste gemeenteraad van 2018 en ook de laatste van deze legislatuur op het programma. Belangrijk agendapunt was het budget 2019.

Tot onze verbazing koos CD&V ervoor om zich te onthouden op dit punt, ook al maken ze vanaf 1 januari 2019 deel uit van de meerderheid en onthouden ze zich dus eigenlijk van hun eigen werkingsbduget. Zonder dit budget kan de gemeente geen betalingen uitvoeren, dus ook de lonen zouden dan niet uitbetaald kunnen worden. Op dat moment zou je dus overgaan in een gemeentebestuur in “lopende zaken”.

Het verbaast ons des te meer omdat Open Vld en CD&V sinds de verkiezing op 14 oktober en de gemeenteraad op 20 december toch 2 maanden tijd gehad heeft om te overleggen over dit budget. Wij zouden verwachten dat deze dingen besproken werden alvorens met mekaar in zee te gaan en niet achteraf, maar blijkbaar tellen de postjes meer dan de inhoud.

Gelukkig bleek voor de 2e gemeenteraad op rij dat de sp.a fractie zich wel een trouwe coalitiepartner getoond heeft en hebben zij dit budget mee goedgekeurd. Zonder hen zat de gemeente Tielt-Winge vanaf 01/01/2019 zonder inkomsten en konden ze ook geen uitgaven meer doen.

SAMEN is klaar om zes jaar een kritische maar positieve en opbouwende oppositie te voeren maar is toch vooral nieuwsgierig hoe de spanning, die er blijkbaar nu al is tussen Open Vld en CD&V, gaat evolueren.

Share