Stilstaan is achteruitgaan?

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 liggen al weer een jaar achter ons, de nieuwe meerderheid is al bijna een jaar aan de slag. Verkiezingsbeloftes liggen al terug in de koelkast en de politieke werking lijkt wel stilgevallen te zijn in Tielt-Winge. Meer dan een jaar na de verkiezingen is er nog steeds geen beleidsplan. Zijn de programma’s van Open VLD en CD&V dan toch moeilijker te verzoenen met mekaar dan gedacht na de verkiezingen in 2018?

In december 2018 moest de sp.a fractie de begroting nog redden. CD&V onthield zich toen met de belofte om snel met een budgetwijziging te komen, omdat zij hun stempel op het beleid wilden drukken.

Niettemin zal CD&V in 2019 als meerderheidspartij haar verantwoordelijkheden opnemen en in overleg met Open VLD zo snel mogelijk een eerste budgetwijziging voorleggen, afgestemd op het beleid van de nieuwe coalitie. (Bron website CD&V)

Ondertussen hebben we inderdaad één budgetwijziging gehad in juni. Hier was er echter GEEN spoor van nieuwe accenten, maar enkel nog meer besparingen in.

Het ontbreken van een beleid zorgt voor grote vertragingen in een aantal dossiers zoals bv.

  • BKO in Houwaart, waar er wel een noodoplossing gevonden werd, maar waar een structurele oplossing nodig is.
  • De Blereberg werd nog maar eens opgelapt, maar ook daar is een structurele oplossing nodig.
  • De werking van GC De Maere wordt nog verder afgebouwd, nodige herstellingen worden uit/afgesteld.
  • Het dossier rond het nieuwe containerpark en de gemeentelijke loods aan het Gouden Kruispunt
  • Kaaskorf…

SAMEN wil dat de meerderhied haar politieke verantwoordelijkheid opneemt en eindelijk duidelijk maakt waar ze met Tielt-Winge naartoe willen en waaraan ze ons en uw belastinggeld willen spenderen.

Share